Tai Chi

Tai Chi


Mester Bo laver tai chi Vifteform. Yang stil.


Mester Bo laver tai chi White Crane Quick Fist.

Tai Chi er en overbygning til Qi Gong for dém, der ønsker at arbejde mere vedholdende med meditative bevægelsesmønstre og med endnu dybere energiarbejde. Tai Chi er et gammelt uovertruffent kinesisk helsesystem. Samtidig kan det bruges til selvforsvar.  Vi arbejder både med solo- og med partnerøvelser.

Tai chi udføres som regel langsomt og med stor opmærksomhed. Herved opbygges balance, koordination, evne til at fokusere, være helt til stede og nærværende. De langsomme bevægelser styrker kroppens immunsystem, de indre organer bliver masserede, sindet falder til ro og kan smelte sammen med kroppen. Lige som når yin og yang smelter sammen til det mest kendte logo i Verden, den ene halvdel hvid, den anden halvdel sort: Yin Yang tegnet, der er

tegnet og symbolet for Tai Chi. Når bevægelserne er blevet integreret i hele ens bevægelsesapperat, kan man også lave hurtige former.


Der cirkulerer energi i alt, hvad der er levende. Det er dén energi, vi kommer til at mærke, til at kultivere og til at akkumulere. Energien ligner i sit væsen begreber som; vind og strøm, kærlighed og vrede: Vi kan ikke se dem i sig selv. Men vi er aldrig i tvivl om deres eksistens, for vi kan se og mærke deres virkning.


Grandmaster Sam Tam og mester Bo