Qi Gong

Qi Gong

Qi Gong er et gammelt kinesisk helsesystem der vinder mere og mere indpas i den vestlige Verden. Systemet er fuldstændigt tidløst, da det kan anvendes i enhver kultur og det bliver aldrig umoderne.Ved at udføre uanstrengte kropsøvelser får vi løsnet spændinger i kroppen. Vi får opbygget ny energi og indre styrke.

Hjernen og hele vores mentale del får en Time-Out. Vi bliver med disse øvelser genopladede - ligesom vores mobiltelefoner -, når vi sætter dem i opladeren.

Kroppen slapper af, sindet falder til ro og vi kommer i fysisk og mental balance.  Hele aldrings-processen bliver sat ned i et lavere gear. Af samme grund blev systemet i gamle dage kaldt for Ungdommens Kilde!

 


Udover de klassiske Qi Gong bevægelser arbejder vi også med Standing Meditation. Det er øvelser, hvor man tilsyneladende ikke laver andet end at STÅ. Men: "standing still is not doing nothing, it is the exercise. It builds up the focus of the mind".

Mens man står, falder åndedræt og puls til ro, kroppen finder selv ind i en struktur, hvorfra den foretager en optimal energi-fornyelse. Øvelsen bliver hermed både meditativ og fysisk helsebringende.

Qi Gong er welness og mindfulness på et dybere plan, fordi kroppen inddrages i det indre energiarbejde. Når man begynder at dyrke Qi Gong regelmæssigt bliver det en kilde til indre ro, velvære og fornyet energi. Ultimativt én af de bedste måder at komme til stede i nuet på og én af de bedste investeringer, man kan foretage i sit eget helbred og velbefindende. Måske også én af de største gaver man kan give sig selv!