Om Gonger


En gong er et magisk og gådefuldt musikinstrument; gonger har været kendt i mindst 5000 år hvor man har brugt dem i ceremonielle, i meditative og i healingsmæssige sammenhænge. Man bruger ikke gongen til at spille melodier på, men man bruger dens unikke klangflader, overtoner og dens evne til at genoprette balance i alt levende, der måtte være kommet ud af harmoni.


   I en vis udstrækning, kan man lukke af for almindelig musik. Det kan bare ikke lade sig gøre med gong-musik og det er netop det fortryllende og fasinerende ved denne musik. Vores ego og vores sind har til hverdag travlt med at løse opgave, med at evaluere, analysere, at danne sig en mening, at afvise, godkende, selektere og tusind andre ting. På ét plan har disse ting en funktion. Det er dog et tveægget sværd, for prisen ér, at vi aldrig er i ro, sjældent er helt til stede, tankemylderet er identisk med trafikken i myldretiden. Desværre kan vi i modsætning til vores PC, meget vanskeligt SLUKKE for vores mentale funktioner. Tænk bare på, at selv om natten, hvor krop og psyke "ligger til genopladning",  arbejder hjernen stadigvæk! For dagens emotioner skal bearbejdes i det ubevidste og iklædes nogle budskaber og billeder i form af drømme, således at vi får en guidning til at bevæge os ind i nogle mønstre, der er mere optimale for os.

    Hvis tankemylderet bliver for voldsomt og opgaverne for mange, glider vi uværgeligt ud af balance og centrering. I første omgang kan det føre til somatiske symptomer og til stress. Samtidig mister man den indre energi, der som mørtel mellem murstenene kitter det hele sammen. Den kaldes for Prana i yoga. I Qi Gong og Tai Chi kalder vi den for henholdsvis Qi og Chi. Alle tre betegnelser står for det samme. Freud ville have kaldt det for Libido. Igen det samme. Hvis stress og kropslige ubalancer får lov til at udvikle sig, så er det ikke blot ens Qi, der svækkes og forsvinder. Aldringsprocessen speedes op, samtidig med at immunforsvaret svækkes proportionalt. Nu er der for alvor banet vej for kroniske og mentale sygdomme samtidig med at aldringsprocessen er i frit fald.


   Men der er hjælp at hente :I Universet -og hermed også i naturen er alting velordnet og strukturet ( tænk f.eks på: planeternes baner, flod og ebbe, dyrenes migration, fibonacci-strukturene i dén måde grankogler og frøene i solsikker er organiseret i, måden en nautilus er opbygget på ect. ) Dette er en del af Universets orden.

Eftersom at alting  er i bevægelse -lige fra det synlige plan ned til molekyle- og atomplan, er alting vibration og frekvens; og dét skaber LYD. De overtoner og klange, der frigøres fra HandPan, Syngeskåle og Gonger er en genspejling, af dé vibrationer, der findes i hele Universet -i Makrokosmos. Når vi hører dén slags musik, vil alle vores celler GENKENDE dissse toner, som er i ultimativ balance. Vores celler vil indstille sig efter denne synkroniserede balance. At høre overtone-musik svarer fuldstændig til at vi ringer til klaverstemmeren, når tonerne på vores piano er kommet ud af harmoni og balance. På dén måde kan vi få hjælp til at genfinde vores universelle balance. Dén harmoni, der er i Makrokosmos, fører vi tilbage til os selv; Mikrokosmos. Dét er grunden til at overtonemusik og meditativ bevægelse som qi gong og tai chi, bringer os tilbage i harmoni, balance, styrkelse af immunforsvaret, højnelse af energien og fred i sindet.


Jeg giver både individuelle lydhealinger med gonger (Gong- eller Sound Bath) og med Syngeskåle (klang-healing), samt afholder både private og offentlige koncerter.Verdens største gong!
                GONGER